Adana Demirspor, Aslan’ı kafese kapattı:2-0

Süper Lig’in 18’inci haftasında Adana Demirspor’a konuk olan Galatasaray, Yunus Akgün’ün golleriyle sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.  Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.
Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip Adana Demirspor 2-0’lık skorla kazandı.
GOLLER, GALATASARAY’IN KİRALIK OYUNCUSUNDAN GELDİ
Adana Demirspor’a galibiyeti getiren golleri 53 ve 58. dakikalarda Galatasaray’dan kiralık olan Yunus Akgün attı. İstanbul takımlarına karşı 29 maç sonra Süper Lig’de kazanan Adana Demirspor, puanını 29’a yükseltti.
GALİBİYET HASRETİ 7 MAÇA ÇIKTI
Süper Lig’deki galibiyet hasreti 7 maça çıkan Galatasaray, 24 puanda kaldı. Adana Demirspor, gelecek hafta Göztepe’ye konuk olacak. Galatasaray ise sahasında Antalyaspor’u ağırlayacak

MAÇTAN DAKİKALAR
90′ Karşılaşma sona erdi. Adana Demirspor 2-0 Galatasaray.

87′ Adana Demirspor artık tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Galatasaray en azından bir GOL bulmak istiyor.

78′ Aytaç’ın sol kanattan kullandığı kornerde kale alanı önünden Nelsson’un nefis kafa vuruşunda uzak köşeden ağlara doğru giden topu Muric müthiş bir refleksle son anda çeldi.

77′ Adana Demirspor’un savunmadan çıkmaya çalıştığı anda Kaan’a yaptığı baskıyla topu kapan Emre Kılınç sol çaprazdaki Babel’i gördü. Hollandalı futbolcu uzaklardan sol alt köşeye doğru yerden sert vurdu, kaleci Muric direk dibinden son anda topu kornere çeldi.

74′ Adana Demirspor’da Belhanda sol çaprazdan ceza sahasına girdiği anda savunma araya girip topa müdahale etti. Bu sırada Belhanda yerde kaldı, Adana Demirspor penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

64′ İki takım da orta sahaları çok çabuk geçiyor. Özellikle Adana Demirspor, risk alan Galatasaray savunmasında ciddi boşluklar bulmaya başladı.

62′ Galatasaray’ın Ömer Bayram’la sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanına doğru gelen topu kaleci Muric çok rahat bir şekilde kontrol etti.

60′ Adana Demirspor akınında sağ kanada uzun gönderilen topu Yunus Akgün topuğuyla arkaya doğru indirdi. Çaprazdan Vargas’ın sağ ayağının üstüyle sert şutunda top üstten dışarı gitti.

58′ Gol… Adana Demirspor 2-0 Galatasaray (Yunus Akgün)

57′ Yunus Akgün bu kez müthiş bir GOL attı…Adana Demirspor’da Vargas rakip yarı alanın ortalarında buluştuğu topu nefis hareketlerle ceza alanına doğru taşıdı, son hamlesinin ardından boşta kalan topa yayın hemen gerisinden Yunus Akgün sol ayağıyla sol üst köşeye doğru mükemmel vurdu: 2-0

53′ Gol… Adana Demirspor 1-0 Galatasaray (Yunus Akgün)

53′ Kendi yarı alanında topu kapan Adana Demirspor’da Vargas sağ kanattan bindiren Yunus Akgün’ün önüne müthiş bir pas gönderdi. Ömer Bayram’ın arkasında topla buluşan Yunus çaprazdan içeri sokuldu ve sağ ayağıyla uzak köşeye yerden çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

49′ Adana Demirspor’da Mario Balotelli şu ana dek ileri uçta istediği topları çok fazla alamadı. Bu nedenle sık sık geriye kadar gelerek pas alıyor.

45′ İkinci devre başladı.

45′ İlk devre sona erdi.

45′ Yakın mesafeden kazanılan serbest vuruşta Cicaldau kaleyi denedi, barajı aşan top üstten auta çıktı.

43′ Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu sol kanatta buluştuğu topu ceza sahası dışından yaya doğru taşımak isterken Gökhan İnler’in müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaray çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

39′ Adana Demirspor’da Yunus Akgün rakip yarı alanın ilk metrelerinde aldığı topu sağ taç çizgisi önünden müthiş bir şekilde içeri taşıdı. Son çizgiye inerken kale önüne doğru pasını da çıkardı ancak o bölgeye hareketlenen Balotelli biraz önünde kalan topa dokunmayı başaramadı.

36′ Galatasaray’ın Ömer Bayram’la kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasına doğru inen topu kaleci Muric çıktı ve kontrol etti.

31′ Adana Demirspor’da Yunus Akgün sağ taç çizgisi önünde buluştuğu topu nefis bir şekilde Kerem’den kurtarıp pasını çıkardı. Stambouli’nin ortaladığı topu göğsüyle indiren Balotelli penaltı noktası üzerinden döndü vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

30′ Adana Demirspor tüm hatlarıyla savunmaya çekildi ancak Galatasaray da organize bir şekilde rakip kaleye gitmekte zorlanıyor.

26′ Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Oğulcan ortaladı, kale alanı önünde Simon Deli’nin hatasıyla topu önünde bulan Mohamed, hafif sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ancak kaleye paralel giden top uzak taraftan taca çıktı.

25′ Adana Demirspor topu savunmadan çıkarmakta zorlanıyor. Galatasaray baskıyla rakibini zorluyor.

23′ Rakip yarı alanda top çeviren Galatasaray, Adana Demirspor savunmasında boşluk bulmaya çalışıyor.

19′ Vargas’ın kullandığı serbest vuruşta Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

18′ Adana Demirspor akınında Yunus Akgün sağ kanattan ceza alanına sokulmak isterken Marcao’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Ev sahibi ekip, ceza sahası yan çizgisinin hemen gerisinden bir serbest vuruş kazandı.

17′ Adana Demirspor bu anlarda topla daha fazla oynamaya başladı. Savunmanın arkasına atılan toplarla etkili oluyorlar.

13′ Konuk ekibin sağ kanattan gelişen atağında Morutan’dan pası alan Berkan’ın çaprazdan ortasında savunmadan seken topa penaltı noktası üzerinden Mostafa Mohamed kafayı vurdu, Muric sağına giden topu zorlanmadan kontrol etti.

12′ Galatasaray bu kez Ömer Bayram’la sol kanattan etkili geldi. Svensson’dan topu iyi kurtarıp son çizgiye inen Ömer’in ortasında Berkan ön direğe hareketlenmişti ancak top kaleci Muric’te kaldı.

11′ Galatasaray’da Nelsson ayağından hafif bir problem yaşıyor ancak tedaviye ihtiyaç duymadı. Onun sakatlığı için bir süre duraklayan oyun şimdi yeniden başladı.

9′ Rakip yarı alanın ortalarında, sağ kanatta topu alan Oğulcan nefis hareketlerle ortaya doğru katetti ve solundaki Kerem’i gördü. Kerem şık bir hareketle topu rakibinden kurtarırken gerilerden gelen Ömer Bayram bu topa ceza alanı sol çaprazından vurdu. Açıyı iyi kapatan Muric gole izin vermedi.

5′ Galatasaray hazırlık paslarıyla bir kez daha Adana Demirspor kalesine gitmeye çalışıyor.

4′ Kendi yarı alanından çok hızlı çıkan Galatasaray’da Taylan’ın pasıyla sağ çaprazda topu alan Morutan, ceza alanının hemen dışından sol ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi tutturamadı.

3′ Galatasaray oyunun kontrolünü eline almaya çalışıyor. Adana Demirspor ilk bölümde savunmada bekliyor.

2′ Galatasaray’da Cicaldau, kendi yarı alanından hızlı bir şekilde çıkmak isteyen Stambouli’ye yaptığı faul sonras sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

1′ Maç başladı.

Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşıyor.

İLK 11’LER
Adana Demirspor: Muric, Kaan, Simon, Samet, Svensson, Stambouli, Gökhan, Vargas, Yunus, Bjarnason, Balotelli

Galatasaray: Galatasaray’ın Adana Demirspor maçı ilk 11’i: İsmail, Oğulcan, Nelsson, Marcao, Ömer, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Mostafa

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın