5 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan ölümden dönen genç adalet arıyor!

Ceyhan’ın Birkent Köyü’nde 5 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan başından ve kaşından yaralanan, kaşındaki kalıcı iz ile dolaşan üniversite öğrencisi O. D. Şikayetçi olduğu sanıklar hakkında olayın üzerinden 13 ay geçmesine rağmen hala dava açılmamasına tepki göstererek, “Geciken adalet, adalet değildir” diyerek adalet istediğini söyledi.
16 Eylül 2020 tarihinde traktör ile tarla sürmeye gittiklerini, tarlada arkadaşının annesi tarafında gelen telefon üzerine fenalık geçirerek bayılan arkadaşı S. E.’ı evine götürdüğü sırada S.E.’ın 2 amcası ile ailelerinin bıçak, levye, şişe ve sopalı saldırılarına maruz kaldığını dile getiren üniversite öğrencisi O.D., saldırının üzerinden 13 ay geçmesine rağmen hala dava açılmadığını belirterek, ”Geciken adalet, adalet değildir. Tanık ifadelerinin ortada olmasına ve bana saldıranların suçunu kabul etmelerine rağmen dava açılmaması hukukun doğru işlemediğinin işaretidir. İddia makamının görev alanına girmeyen 6 aylık kalıcı iz Adli Tıp raporunu isteyerek davayı sürüncemeye sürüklemesi düşündürücüdür.” dedi.
Raporlarının ve kendisinin mağduriyetinin haklılığını ortaya koyan tanık ifadelerinin ortada olmasına rağmen, iddia makamının delilleri görmezden gelerek önce kendisine yurt dışı yasağı ve adli denetim cezası verildiğini, uzun aradan sonra bu yasağın kaldırıldığını dile getiren üniversite öğrencisi O. D.” Saldırıya uğrayan ben, cezaya muhatap olan yine ben. Ben Kıbrıs’ta okuyan üniversite öğrencisiyim. Durumumu belgeleyen bütün rapor ve belgelerimi iddia makamına sundum. Ancak iddia makamı mağduriyetimi ve eğitim durumu görmezden gelerek getirdiği yasaklarla hem eğitim hakkımı elimden aldı, hem de davayı geciktirerek psikolojimi bozmaya neden oldu. Madem eğitim hakkımı elimden alacak kadar ağır olan bu dava ağır cezai müeyyideler gerektiriyordu neden 13 aydır dava açılmıyor? Bunun gerekçesi nedir? Bir baskı mı var? Bütün deliller ve tanık ifadeleri ve yüzümdeki kalıcı izler ortada. Her aynaya baktığımda o vahşet dolu saldırı anlarını yeniden yaşıyorum. Psikolojim bozulmuş durumda. Ben hukukun üstünlüğüne inanan bir ailenin evladıyım. Ama gördüğüm kadarı ile hukuk doğru işlemiyor. Ben ölümden döndüm. Benim psikolojimi bozanların, yüzümde iz bırakanların gereken cezaya çarptırılmaları için adalet istiyorum.” diye konuştu

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın