Doktorlar da krizi fırsata çevirmek için maaşlarına en az yüzde 150 zam istiyor

Doktorlar, maaşlarına yapılan zamların enflasyon oranının altında olduğunu söyleyerek en az yüzde 150 maaş iyileştirmesi istedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bilgin, doktorların talepleriyle ilgili konuştu.

Bilgin, Sağlık Bakanlığı’na taleplerini iletmek üzere yürüyüş yapacaklarını söyledi.

Açıklamalarına devam eden Bilgin, doktorların ekonomik anlamda geçinemediğini belirtti.

“Satın alma gücü son derece geriledi. Sağlık çalışanları artık geçinemiyorlar. Mevcut zamlar, enflasyon oranının çok altında verilmiş olan ücret artışları satın alma gücümüzü 3’te 1’e düşürmüş durumda.” diyen Bilgin, doktorların maaşlarına en az yüzde 150 zam yapılmasını istedi.

Çalışma koşullarının kötü olduğunu da sözlerine ekleyen Bilgin, pandemi dönemiyle birlikte bugüne kadar 500 doktorun hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Vedat Bilgin’in konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

“Satın alma gücü son derece geriledi. Sağlık çalışanları artık geçinemiyorlar. Mevcut zamlar, enflasyon oranının çok altında verilmiş olan ücret artışları satın alma gücümüzü 3’te 1’e düşürmüş durumda. Bu nedenle en az yüzde 150 maaş iyileştirmesi istiyoruz.Çalışma koşullarımız son derece kötü, özellikle pandemiye bağlı. Bugüne kadar 500’ü aşkın sağlık çalışanı kaybettik. Pandemi koşulları olsun, sağlıkta şiddet olsun tüm bunlar çalışma koşullarımızı olumsuz etkileyen etmenler. Bunların ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

Öte yandan günümüzde hekimliğe yeni başlayan bir doktorun maaşı 7 bin lira olarak biliniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın