Bütçe görüşmelerinde CHP ve HDP’lilerden İstanbul sözleşmesi yaşatır protestosu

Bütçe görüşmelerinde CHP ve HDP’li vekillerin İstanbul Sözleşmesi protestosuna AK Partili Salih Cora’nın, “Siz kendi içinizdeki tecavüzcülerden kurtulun” tepkisi gerilime neden oldu.

TBMM’de 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor.  Bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçe görüşmesi yapıldı. Görüşmede Bakan Derya Yanık bir sunum yaptı.  Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çalışmaları ‘sıfır tolerans’ ilkesi ile yürüttüklerini söyleyerek bu konuda attıkları adımlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yanık’ın sunumunun ardından HDP’li ve CHP’li milletvekilleri, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki göstererek ‘İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz ve uygulatacağız’ ve İstanbul Sözleşmesi Yaşayacak’ yazılı pankartlar açtı.

Bunun üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, protestoculara “Önce siz kendi içinizdeki tecavüzcüden kurtulun.” diye seslendi.  HDP’li milletvekilleri, Cora’nın bu sözlerine tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginlik üzerine oturuma ara verildi. Aranın ardından görüşmelere yeniden geçildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın