Başkan Erdoğan, G20’de Angela Merkel’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde Angela Merkel ile 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmeye Merkel’in muhtemel halefi Olaf Scholz da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, bulunduğu İtalya’nın başkenti Roma’da dünya liderleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’i kabul etti.

Zirvenin yapıldığı Nuvola Kongre Merkezi’ndeki basına kapalı görüşme 30 dakika sürdü. Görüşmede ikili ilişkiler masaya yatırılırken başbakanlık makamında sayılı günleri kalan Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhtemelen son yüz yüze görüşmeleri oldu.  Görüşmeye Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz da katıldı.

Scholz, 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerden birinci olarak çıkarak Merkel’in muhtemel halefi haline gelmişti.  Merkel, Scholz’u, muhtemel halefi olarak takdim etmek üzere zirveye davet etmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın