Bakan Fahrettin Koca: Turkovac için 3 bin gönüllüye ihtiyaç var!

Fahrettin Koca, Türkiye’nin hizmetine sunulacak yerli aşı Turkovac’ın seri üretime geçmesi için en az 3 bin gönüllüye ihtiyaç olduğunu duyurarak şartları sıraladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ilk çalışmaları Kasım 2020’de başlatılan yerli inaktif aşı Turkovac’ın kullanımı için geri sayım başladı.

Erciyes Üniversitesi ve TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen aşının yurt içi ve yurt dışında binlerce gönüllünün katılımıyla yürütülen Faz 3 aşamasına ilişkin ara sonuçların, çok yakın bir zamanda açıklanması hedefleniyor.

Ara sonuçların açıklanmasının hemen ardından Turkovac için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na (TİTCK) acil kullanım onayı başvurusunda bulunulacak.

Bu sürecin de olumlu sonuçlanması durumunda aşının seri üretimine geçilecek. Sağlık Bakanlığı, Turkovac’ın seri üretiminin Türkiye’de iki tesiste yürütülmesini planlıyor.  Aşının en geç yıl sonunda kullanıma sunulması hedefleniyor.

Yerli aşı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da bir açıklama geldi. Bakan Koca, 3’üncü doz aşı için Turkovac’ın tercih edilmesi çağrısında bulundu.

Twitter’dan bir paylaşım yapan Bakan Koca, konuyla ilgili; “Turkovac’ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz.  Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, koronavirüs geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir. 3’üncü doz aşı tercihi serbest.

Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3 binimiz Turkovac’ı tercih etmeli. Üçüncü dozu tercih ettiğiniz aşıyla olun, Turkovac seri üretime geçsin” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın