Gelin ABD emperyalizmine ders verelim!

Türk ve Türkiye ile tarihsel kini olanlar kinlerini kusmaya devam ediyor. Kimileri Atatürk’ün partisinin gölgesine sığınarak siyasi ağız ile, kimileri de diplomatik deyiş ile tarihsel kinlerini kusmaya devam ediyorlar.
Öteden beri dost olmayan emperyalist ABD, dost ve müttefik rolüne bürünerek her defasında açık ve aleni olarak ülkemizi tehdit ediyor. ABD’nin 11 bin mil öteden gelerek Ortadoğu coğrafyasını ABD çıkarlarına uygun sömürgeye uyumlu yönetilebilir küçük devletçikler ve Siyonist İsrail’e güvenlik duvarları oluşturmak adına harcadığı milyar dolarlar boşuna değildir.
PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin biz bittik, siyasi zemin hazırlayın çığlıklarına, içerde HDP’nin dolayısıyla CHP’nin “Kürt sorunu vardır” sözleri hiç tesadüfi değildir. Akabinde ABD başkanın “Türk Silahlı Kuvetleri’nin Kuzey Irak’a ve Suriye’ye askeri operasyonlar çekmesi ABD çıkarlarına zarar veriyor” açıklaması bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.
ABD, bunu çok iyi biliyor ki artık karşılarında el-pençe duran bir Türkiye yoktur. Aksine plan kuran ve plan bozan bölgesinde etkili olan bütün ekonomik baskılara, yaptırımlara ve kaos oyunlarına rağmen dik durmasını bilen güçlü bir Türkiye var.
Şimdi her platformda vatansever olduğunu dillendiren, aynı zamanda TSK’nın yurt dışı operasyonlarına yani teskerelere imza atan bütün siyasi partilerimizin ABD’nin “TSK’nın operasyonları bize zarar veriyor” mektubuna karşı yek vücut olması gerekmektedir. Yani ABD’nin bu açıklamasına ortak bir kınama mektubu göndermeleri kaçınılmaz bir hal almıştır. Biz sustukça haklı olduklarını sanan şımarık ABD’ye güçlü bir ders vermenin zamanı gelip geçmiştir.
Artık meselenin Erdoğan gitsin meselesinin olmadığını bütün halkımızın iyi okuması ve bilmesi gerekir. Mesele Türkiye’nin gerçek anlamda beka sorunu vardır. Bu sorunu görmemek kör ve sağır olmak gerektirir. Siyasi fanatikliği bir kenara bırakmalıyız. Türkiye’nin yek vücut olduğunu ortak açıklamalarımızla deklare etmeliyiz. Kişisel hırslarımıza yenik düşersek, yarın Filistin, Suriye ve Irak’tan farklı bir durumda olmayacağımız açıkça bilinmelidir.
Terör ve terörist sever emperyalist ABD’nin kirli oyunlarını iyi okumalıyız. ABD’nin geleneksel düşman olarak gördüğü Türkiye’ye karşı PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ terör örgütlerini eğitip donattığı ve finanse ettiği gibi her platformda himaye de etmiştir. Onun için düşman ortadadır. Düşmanımızı içerdeki yandaşlarıyla birlikte iyi tanımalıyız. ABD dostluğu ve AB üyeliği birer uyutma, uyuşturma masalıdır. Türkiye bu gerçekler ışığında yönünü Asya’ya çevirmelidir. Çünkü ulusal ve bağımsızlığımızın gizli kripto şifreleri güçlü ekonomiden geçer. Bizden söylenmesi..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

İhmaller zincirine CHP’den pes dedirten pişkinlik!

Antalya’da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü …

Bir yanıt yazın