Erdoğan: Hurda araç gereçler üzerinden yürütülen fitnelere kimse itibar etmesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da yangın bölgesinde yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, sabatoaj ihtimalini araştırdıklarını belirtirken afetzedelere yapılacak yardımları açıkladı.

Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir.

Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak.

1 yıl içerisinde afet bölgesindeki evler, yöresel mimariye uygun şekilde tüm müştemilatı ile tamamlanacak.

Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek.

Bölgede yangınlardan 16 mahalle zarar gördü.

Yangından etkilenen bölgelerde elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden, tedbiren kesintisi süren 12’si hariç diğerlerine elektrik verilmiştir.

Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade edilmeyecek, her türlü zararları karşılanacak.

Son üç günde 4 bin personel, 6 uçak, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 9 İHA, 660 arazöz, 65 iş makinesi, 117 itfaiye aracı, 31 ambulans görev yaptı.

Yanan alanların yeniden ağaçlandırılmasına ilk yağmurlarla birlikte başlanacak.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afet bölgesinde yaptığı açıklamada “Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir.” dedi.

Erdoğan yanan evlerin inşasına 1 ay içinde başlanacağını belirterek “1 yıl içerisinde afet bölgesindeki evler, yöresel mimariye uygun şekilde tüm müştemilatı ile tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan’ın afet bölgesindeki açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Yangından etkilenen tüm alanlar afet bölgesi oldu. Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir.

Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak.

Afet bölgesinde vergiler ertelenecek, SGK primleri ertelenecek, esnaf kredi ödemeleri ve faizsiz esnaf kredisi verilecek. Bir ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Bir ay içinde evlerin inşasına başlanacak. Hedef 1 yıl inde yanan evleri yeniden yapmak. Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla yangınların söndürülmesi için çalışmaktadır.

‘5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 16 MAHALLE ZARAR GÖRDÜ’

5 kişinin hayatını kaybettiği Manavgat’ta ilk tespitlere göre 16 mahalle yangından zarar gördü. 320 büyükbaş, 3 bin küçükbaş, 4 bin kanatlı hayvan telef oldu.

‘HER TÜRLÜ ARAÇ GEREÇ AFETZEDELERİN EMRİNE SUNULMUŞTUR’

Elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden, tedbiren kesintisi süren 12’si hariç diğerlerine de elektrik verilmiştir. Su kesintisi olan mahalle sayısı 25’ten 15’e düşürülmüştür. Çadırdan beslenmeye her türlü araç gereç afetzedelerin emrine sunulmuştur.

‘YANAN ALANLAR BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ’

Anayasamızın 169. maddesine göre, yanan alanlar başka amaçla da kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır. Yanan her yeri fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak görevimizdir.

‘VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN, HER TÜRLÜ ZARARI KARŞİILAYACAĞIZ’

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız.

UÇAK KONUSUNDAKİ SIKINTI

Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi de THK’nın filosunu yenileyememiş olmasıdır.

Yeni teknolojiye sahip amfibi uçaklar, gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık.

Son üç günde 4 bin personel, 6 uçak, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 9 İHA, 660 arazöz, 65 iş makinesi, 117 itfaiye aracı, 31 ambulans görev yapmıştır.

‘ONLARI EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

Herkesi Orman teşkilatımızın mücadelesine saygı duymaya davet ediyorum. Her dönemde olduğu gibi bu günde birileri milletin yüreğindeki yangını kendisine meze yapmaya çalışmış durumdadır. Hurda araç gereçler üzerinden yürütülen fitnelere kimse itibar etmemelidir. Lütfen sadece yetkili mercilerin açıklamalarına itibar ediniz.

Öte yandan sabotaj şüphesi bizi de rahatsız ediyor. Bu konuyu da araştırıyoruz. Yangın çıkan yerlerdeki her türlü işaret değerlendirilerek inşallah bu soru işaretleri giderilecektir.

Bu vatanı ateşe verecek kadar ülkemize milletimize ihanet içine girenler varsa onların yakasına yapışıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamak boynumuzun borcudur.

Terör örgütü elebaşlarının geçen yıl ormanları yakma talimatı vermesinin ardından yanan alan büyüklüğü ülkemizde 2 katına çıkmıştır bunu biliyoruz.

Teröristlerin şehirlerimizdeki uzantılarını da silip atmakta kararlıyız. Antalya’ya ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın