ABD’nin beslediği teröristleri YPG/PKK’den Afrin’e füzeli saldırı

Son Dakika haberi; Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’nın Afrin’e art arda düzenlediği 2 füze saldırısında 18 sivil hayatını kaybetti, 30’dan fazla sivil de yaralandı. MSB, PKK/YPG’ye ait hedeflerin derhal ateş altına alındığını açıkladı.

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK, Halep iline bağlı Afrin ilçesine art arda 2 füze saldırısı gerçekleştirdi. Afrin ilçe merkezine yönelik ilk saldırıdan yaklaşık 15 dakika sonra yaralılar hastaneye kaldırılırken sivil savunma ekiplerini hedef alan ikinci bir saldırı düzenlendi.

HATAY VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada “Terör örgütü YPG/PKK’nın saldırısında Afrin’deki özel hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.” denildi.

Saldırılar nedeniyle Afrin’deki Şifa hastanesi ve civardaki evlerde büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan sivil savunma ekiplerinin yaralıları hastaneye kaldırma çalışmaları sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklama şu şekilde;

Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir.

CAN KAYBI 18’E YÜKSELDİ

Sivil yerleşim bölgeleri ve sivil yardım ekiplerinin hedef alındığı 2 saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükselirken, yaralı sayısının da 30’dan fazla olduğu belirtildi.

“EN NAMUSSUZUNDAN BİR SİLAH”

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar terör örgütü PKK’nın saldırıda Grad füzelerini kullandığı bilgisini paylaşarak “İşte bunlar demokrasi kahramanı, özgürlük savaşçısı! YPG/PKK Grad Füzeleri ve toplarla Afrin’deki bir hastanenin acil servisini vurmuş, 19 sivil hayatını kaybetmiş, 40’ın üzerinde de sivil yaralanmış. Allah belanızı versin.Sivillere Grad! En namussuzundan bir silah.” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Terör örgütünün Suriye’deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Terör örgütünün Afrin’de bir hastaneye yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör örgütünün Suriye’deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır.”

ÖMER ÇELİK: BU ALÇAKÇA SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YPG/PKK terör örgütünün Afrin’deki hastaneye saldırısıyla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Afrin’de Şifa Hastanesini hedef alan ve çok sayıda sivil Suriyeli kardeşimizin ölümüne ve yaralanmasına neden olan YPG/PKK insanlık düşmanı bir terör örgütü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

DEAŞ terörüne karşı YPG/PKK terörünü desteklediğini söyleyen ülkelerin bu desteğe son verme zamanı gelmiştir ve dahi geçmektedir. Masum sivilleri ve hastaneyi alçakça hedef alan bu saldırıyı lanetliyoruz.

Türkiye olarak PKK ve uzantılarıyla mücadelemiz sürecektir. Sn Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu mücadele noktasında terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele verilmelidir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın