İntikam yemini sonrası PKK’yı tutuşturan haber!

Terör örgütü PKK’nın Duhok’ta Peşmergeye karşı kurduğu pusu sonrası intikam yemini eden Mesud Barzani cephesinde hazırlıklar sürüyor. Yetkililer PKK ile çatışmanın an meselesi olduğunu belirtti.

PKK terör örgütü ve KDP’ye bağlı Peşmerge güçleri arasındaki gerilim çatışmaya dönüştü. İlk olarak Duhok’a bağlı Metina bölgesinde beş Peşmerge’yi öldüren PKK’lı militanları, daha sonra Zaho’nun Derkar nahiyesinde bir Peşmergeyi daha vurarak öldürdü.

IKBY yönetimi saldırıları terör eylemi olarak nitelendirirken Mesud Barzani, PKK’dan mutlaka intikam alınacağını açıkladı. Son dönem iki Barzani subayını da kaçıran PKK ve Peşmerge gerilimi ile ilgili Erbil milletvekili Azad Küreci terör örgütü PKK ile IKBY arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

ÖZEL BİRİMLER DEVREDE

PKK ve KDP Peşmergeleri arasında 380 kilometrelik temas hattı bulunuyor. Süleymaniye Şerbezor’dan başlayıp Kani Masi bölgesine ve oradan Erbil Zaini Verte dağlık alanından Duhok’a uzanan hat boyunca Peşmerge unsurları alarm durumuna geçti.

IKBY yönetiminden üst düzey bir isim, bütün silahlı unsurların savaşa hazır duruma getirildiğini ve temas hatlarına Zeravani özel birimleri dâhil silah ve cephane sevk edildiğini söyledi. 

TEK GÜÇ OLMAK İSTİYOR

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Erbil Milletvekili Azad Küreci, PKK’nın Peşmerge güçlerini sindirme ve terör yöntemleri ile bölgeyi dolaylı esir almaya çalıştığını söyledi. Küreci “PKK ile Sincar’da başlayan ve Duhok, Zaho bölgelerinde büyüyerek devam eden kriz çatışma düzeyine evrildi. Gelinen nokta itibarı ile savaş kaçınılmaz oldu. PKK yalnızca Peşmerge alanlarını doğrudan hedef almıyor. Temas hatlarından sızarak geçiş lokasyonlarını mayınlıyor. Bu sebeple de Peşmerge yanında birçok sivil de hayatını kaybetti ya da yaralandı’’ dedi. 

BAĞDAT’LA GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Erbil merkezli TEBA Ajans Genel Koordinatörü Mehmet Erbillioğlu ise Erbil’den bir heyetin Bağdat’a gittiğini ve PKK’ya karşı yapılacak çok kapsamlı bir operasyon konusunda görüşme yürütüldüğünü ifade etti. Erbillioğlu “Bağdat merkezî hükûmeti bu gelişmeler ışığında sınır hatları ile ilgili bir askeri strateji ve müdahale planı hazırlığı yapıyor. Peşmerge bu operasyonu federal güçlerle birlikte yürütmeyi hedefliyor. Bu görüşmelere paralel olarak da bir yandan Sincar,  Metina, Zaho, Mahmur, Erbil kırsalı ve Süleymaniye bölgelerine askeri güç sevk ediyor. Daha önce bölgede PKK’ya karşı operasyon ya da savaş sözü telaffuz dahi edilmezken şu an bu durum en üst düzeyde kamuoyunda tartışılıyor. Erbil’de siyasi, diplomatik girişimler yanında askerî hareketlilikte gözle görülür durumda. Bölge kamuoyu da bu savaşa hazır hâle getiriliyor’’ diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın