Rusya’dan son dakika NOTAM kararı!

Rusya, Karadeniz üzerinde sivil havacılık için tehlikeli alan uyarısı yapan ve bazı bölgelere uçuşun sınırlandığına yönelik NOTAM yayımladığını duyurdu.

Rusya, Ukrayna ile gerilimin artmasının ardından tatbikatlarını arttırdığı Kırım ve Karadeniz hava sahasının bir bölümünde sivil uçuşlara yönelik geçici uçuş kısıtlaması ilan etti.

Rusya, NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notu yayınlayarak Karadeniz’in ve Kırım hava sahasının bir kısmında sivil uçuşların kısıtlandığını duyurdu. Bugünden başlayarak 24 Nisan tarihine kadar uygulanacak olan kısıtlama nedeniyle Karadeniz’in, Kırım yarımadasındaki Akmescit noktasındaki bazı kısımlarda hava yolu şirketleri uçuş gerçekleştiremeyecek.

14 Nisan’da Rusya Savunma Bakanlığı, 24 Nisan’dan 31 Ekim’e kadar Karadeniz’in bazı bölgelerinde yabancı savaş gemileri ve diğer devlet gemileri için, Rusya’ya ait kara sulardan geçiş hakkı kullanılmasını askıya alacağını duyurmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın