MB nisan ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, nisan ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıkladı. Piyasalar tarafından merakla beklenen kararda, faiz sabit tutulurken; toplantı metninde ise değişikliğe gidilerek “gevşek para politikası” için sinyal verildi. Peki bu durumda doların seyri ne olacak? Dolar/TL’de son durum ne? Dolar kaç TL olacak? İşte detaylar…
Faiz indirimi için hangi iki gösterge izlenecek? Merkez Bankası ÜFE ve TÜFE’nin seyrini takip edecek. ÜFE 31,20 ve TÜFE 16,19 seviyesinde bulunuyor.
Üretici fiyatlarının seyri önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarına da yansıyacak. Bu nedenle bir ay daha faizin yüzde 19 seviyesinde kalması beklenebilir. TCMB politika metni enflasyonun seyrini izleyeceğinin iletişimini gerçekleştirdi.
Para politikasında gevşeme dönemi kollanıyor: Ekonomide büyüme sürüyor ancak bunun kalitesi ve sürdürebilirliği önemli. TCMB, faiz indiriminde adım atmak için verilerde oluşacak ilk fırsatı gözleyecek.
Faiz indirimi haziranda başlayabilir: Kur hareketlerinden kaynaklı olarak enflasyonun yüksek seyri sürüyor. Bu nedenle mayıs ayında da faiz indirimi gerçekleşmeyebilir. Piyasa beklentisi bir faiz indiriminin ağustosta başlaması yönünde ancak faiz indirimi haziranda başlayabilir.
KREDİ ALIMI İÇİN YILIN İKİNCİ YARISI BEKLENMELİ
Yıllık faiz yüzde 19 seviyesinde. Milliyet’in haberine göre bir yıl için çekilen 10 bin TL’lik ihtiyaç kredisi karşılığında oluşan faiz maliyeti bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte yüzde 24 ile yüzde 44 arasında değişiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İhmaller zincirine CHP’den pes dedirten pişkinlik!

Antalya’da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü …

Bir yanıt yazın