Yunanistan’a her biri 500 milyon avro değerinde sürpriz teklif!

Hollanda, 2021 savunma bütçesindeki silahlanma payını 5 kat artıran borç krizindeki Yunanistan’dan payını almak için sıraya girdi.

Yunanistan’ın savunma bütçesi, 2021 için 5,49 milyar avro ile son 11 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Gayrisafi yurt içi hasılasının son 10 yılda yaşanan mali kriz nedeniyle yaklaşık dörtte bir oranında daraldığı göz önüne alındığında askeri kalemlere harcanan tutarın büyüklüğü öne çıkıyor.

HOLLANDA TEKLİF GÖTÜRDÜ

Hollanda Yunanistan’a her biri 500 milyon avro değerinde SIGMA 11515 tipi fırkateyn için teklif götürdü.

Clash Report’un paylaştığı bilgiye göre; Yunanistan’a SIGMA 11515 tipi fırkateyn için teklif götüren Hollanda, Yunanistan pazarından pay kaparsa, Yunan halkı her bir fırkateyne 500 milyon euro ödemek için çalışacak.

Yunanistan’ın Fransa’dan alınması planlanan 18 Rafale tipi savaş uçağının ülkeye maliyetinin yaklaşık 2,5 milyar avro olacağı açıklanmıştı.

Amerikan Lockheed Martin ile F-16 jet filosunu güncelleme projesini de başlatan Yunanistan bunun için 2027’e kadar yaklaşık 1,25 milyar avro ödeyecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın