Miçotakis, Girit’teki ABD uçak gemisini ziyaret etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, YunanistanSavunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile Girit Adası’ndaki Suda Üssü’nde bulunan ABD uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’i ziyaret etti.

Miçotakis, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ile Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen eğitimden sonra Suda Üssü’ne gelen ABD uçak gemisini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “ABD ile Yunanistan arasındaki askeri iş birliği son derece yüksek bir seviyede.” dedi.

YUNAN GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

Gemide bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Miçotakis, iki ülke arasındaki bağların her zamankinden daha güçlü olduğunu belirterek Yunanistan’ın bağımsızlığının 200. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan ABD Başkanı Joe Biden’e teşekkür etti. Miçotakis’e ayrıca gemide, Yunanistan’ın ABD’den satın alacağı MH-60R tipi helikopterler de yakından tanıtıldı.

UÇAĞIN GELİŞİ PROTESTO EDİLMİŞTİ

Eisenhower’in Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Suda Üssü’ne gelişi, 20 Mart günü bazı gruplar tarafından protesto edilmişti.  Üssün bulunduğu Hanya bölgesindeki Dikastiria Meydanı’nda toplanan göstericiler, ABD karşıtı sloganlar atarak ABD ile Yunanistan’ın askeri konularda iş birliği yapmamasını istemişti.  Grup tarafından yayımlanan bildiride, “Eisenhower’in adamıza gelişi bölge halkına güven duygusu aşılamıyor. Aksine korku ve güvensizlik duyguları doğuruyor.” ifadeleri kullanılmıştı. Yunan basınında yer alan haberlere göre, geminin ikmal yapılması için Suda Üssü’ne geldiği ifade edildi. 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın