Biden: Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi hayal kırıklığı yaratmaktadır

ABD Başkanı Joe Biden’dan Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hakkında son dakika açıklaması geldi. Biden yazılı açıklamada “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ani ve gerekçesiz olarak çekilmesi hayal kırıklığı yaratmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, bu topraklarda aile ve toplum değerlerimizi yozlaştırıcı bir baskı aracı olarak kullanılmaya başlanan sapkın LGBT lobilerinin önünü kesen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ve Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg gibi LGBT üyesi isimleri yönetimine alan Joe Biden’ı da rahatsız etti.  ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye’nin, kadına karşı şiddet artarken İstanbul Sözleşmesi’nden ani ve gerekçesiz olarak çekilmesi hayal kırıklığı yaratmaktadır.” ifadelerini kullandı.

GEORGIA EYALETİNDEKİ KATLİAMI ÖRNEK GÖSTERDİ

Georgia eyaletinde masaj salonunda 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan ‘Asyalı kadınlara yönelik’ şiddet olaylarını hatırlatan Biden “Cinsiyete dayalı şiddet, dünyanın her köşesinde her milleti etkileyen bir beladır.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın