TÜED Yüreğir Başkan Adayı Dağtekin: Emeklinin ek ödemesini yüzde 10’na çıkarılsın!

Her ay maaşının % 4-5’i kadar ek ödeme alan emekliler artış bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, “Çalışanlarda AGi en az 278 lira. Emekli ise ortalama 90 lira alıyor. Ek ödeme % 10 olursa gelir adaletsizliği ortadan kalkar. Yetkilileri göreve davet ediyorum.” diyerek çağrıda bulundu.

Tüm emeklilere her ay maaşlarıyla birlikte ödenen yüzde 4-5 oranındaki ek ödemenin artırılmasının şart olduğunu dile getiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, oranın yüzde 10’a yükseltilmesini talep etti.
Vergi iadesinin yerine 2006’dan itibaren emekliler için ek ödeme, çalışanlar için asgari geçim indirimi (AGİ) uygulamasının getirildiğini belirten Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, bekar bir çalışan bu yıl için 268 lira AGİ alırken, emeklilerin ek ödemesinin ortalaması yaklaşık 90 lira olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Ek ödeme uygulaması, emeklileri fiş toplamaktan kurtardı ama yüzde 4-5’lik oranlar nedeniyle gelirlerinin düşmesine de neden oldu. Oranın yüzde 10’a çıkarılmasıyla ortalama 90 lira olan ek ödeme 180 liraya yükselecektir.”
ZAM FARKI HESAPTA
Memur emeklilerinin, dul ve yetimlerin zam farklarının dün itibariyle hesaplarına yatırıldığını dile getiren Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin,” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan 2 milyon 323 bini aşkın vatandaşın Ocak ayına ilişkin zam farklarının dün hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bu düzenli ödemenin ek ödemelere artış olarak ansımasını bekliyoruz. Emekli cidden perişan bir durumda. Emekli sadaka değil, insani yardım beklemektedir.” diye konuştu.
Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, bakanın açıkladığını ödemelerin aylıklarını her ay alan emeklilere 1 aylık ödeme, aylıklarını 3’er aylıklar halinde almakta olanlardan; Kasım, Aralık, Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, Aralık, Ocak, Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, Ocak, Şubat, Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında ödeme gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın