Sputnik-V aşısının Türkiye’de üretimi için imzalar atıldı

Son dakika haberine göre Rusya’dan yapılan açıklamada Sputnik-V aşısının Türkiye’de üretimi için anlaşma imzaladığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Rusya’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı “Sputnik V” başta olmak üzere sağlık alanındaki iş birliklerini değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Rusya Millî Servet Fonu’ndan yapılan açıklamaya göre cumartesi günü Türkiye ve Rusya arasında Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesi için anlaşma yapıldığı açıklandı.

Millî Servet Fonu, aşının üretimi için gerekli ekipmanların da Türkiye’ye transferi için çalışmaların başladığı açıklandı.

Rusya Milli Servet Fonu, Sputnik V aşısının üretimi için daha önce de Güney Kore, Çin, Hindistan, Belarus ve Kazakistan gibi ülkelerle anlaşma imzalamıştı.

Moskova’daki Gamaleye Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sputnik V, dünyada tescil edilen ilk aşı olma özelliğini taşıyor.

BAKAN KOCA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Rusya’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı “Sputnik V” başta olmak üzere sağlık alanındaki iş birliklerini değerlendirdiklerini açıklamıştı.

PUTİN BİZZAT AÇIKLAMIŞTI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelinde toplu koronavirüs aşılamasına başlayacaklarını duyurmuştu. Putin, Rusya’nın geliştirdiği ve Rus vatandaşlarına ücretsiz olarak yapılacak Sputnik V aşısının virüse karşı geliştirilmiş en iyi aşı olduğunu öne sürmüştü.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Sputnik V koronavirüs aşısıyla ilgili kararını bu yılın ilk yarısında vermesini beklediklerini belirtti.

DSÖ’DEN ONAY
Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan Rossiyskaya Gazeta gazetesine yapılan açıklamada, “Dosya analizine ilişkin uzman istişareleri bu Ocak ayında yapılacak. 2021’in ilk yarısında DSÖ’nün kararını bekliyoruz” ifadesine yer verildi.

Millî Servet Fonu (RDIF) ve Sputnik V koronavirüs aşısını geliştiren Gamaleya Araştırma Enstitüsü, geçtiğimiz yıl Aralık ayında, aşının acil kullanımına onay vermesi için DSÖ’ye başvuruda bulunmuştu.  DSÖ daha önce, Pfizer ile BioNTech firmalarının ürettiği aşının acil kullanımına onay vermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın