Emekliye 2000 TL bayram ikramiyesi müjdesi!

Milyonlarca emekli Ocak ayında zamlı maaşlarını aldı. Emeklilere bir müjdeli haber de bayram ikramiyesinden geldi. Emekliler Mayıs ve Temmuz aylarında toplam 2000 TL ikramiye alacaklar. İşte emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili tüm detaylar…

Milyonlarca emekli Ocak ayında zamlı maaşlarını aldı.  Emeklilere bir müjdeli haber de bayram ikramiyesinden geldi.  Emekliler Mayıs ve Temmuz aylarında toplam 2000 TL ikramiye alacaklar.

Başta emekliler olmak üzere yaklaşık 13.5 milyon kişi, bu yıl da bayram ikramiyesi ile ek gelir imkanı elde edecek.  Tutarda bir değişiklik yapılmazsa emekliler Ramazan ve Kurban bayramları öncesi 1.000’er lira alacak.

İkramiyenin tutarı; dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlarda da sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanacak.  2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranın yüksek olduğu dosya baz alınarak ödeme yapılacak.

GÖZLER BAKANLIK’TA

Eğer erken ödeme yönünde bir karar alınmazsa Ramazan Bayramı ikramiyesinin 10-12 Mayıs tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

KurbanBayramı ise 20-23 Temmuztarihleri arasına denk geliyor.  Buna göre de Kurban Bayramı ikramiyesi, 12-19 Temmuz arasında bekleniyor.  Tam tarihleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyuracak.

Mayıs sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar bu yılki 2 bayram ikramiyesini de, Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini cebine koyacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın