Turpun büyüğü heybede!

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, siyasi gündeme ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Övür, “CHP’yi önümüzdeki günlerde sadece Saadet Partisi’nin ittifaktan ayrılması değil bir başka sürpriz daha bekliyor: Siyasi Partiler Yasası’ndaki değişiklik.” ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün köşe yazısı şöyle: Başkan Erdoğan’ın başta Saadet Partisi’nden Oğuzhan Asiltürk olmak üzere küçük partilerin liderleriyle görüşmesi, siyasi arenayı bir hayli hareketlendirdi. Kimi “Erken seçimle ilgili” dedi, kimi Cumhur İttifakı’nı güçlendirme olarak yorumladı, kimi de atılan adıma iç cepheyi tahkim etme olarak baktı.

Erken seçim ihtimalini bilemem ama son iki öneri bizzat Başkan Erdoğan’ın açıklamalarında zaten yer alıyor. Bu da CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı’nı telaşlandırmaya yetiyor. Çünkü, ittifak içinde zaten derin bir İYİ Parti-HDP çelişkisi var. Bu daha fazla taşınamaz. Şimdi buna CHP içindeki ayrılıkları ve Saadet Partisi’nin ittifaktan ayrılması da eklenirse Millet İttifakı’nı “Gelecek” ve “Deva” partileri de kurtaramaz.

TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE
Rahmetli Demirel, siyasetteki sürprizler için “Turpun büyüğü heybede” sözünü kullanırdı. Şimdi bu, Millet İttifakı, daha doğrusu CHP için kullanılıyor. Denilen şu: CHP’yi önümüzdeki günlerde sadece Saadet Partisi’nin ittifaktan ayrılması değil bir başka sürpriz daha bekliyor: Siyasi Partiler Yasası’ndaki değişiklik.
Bunun ne anlama geldiğini biraz açalım. Hükümetin gündeminde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni daha demokratikleştirmek için iki önemli yasanın değiştirilmesi var: Seçim ve Siyasi Partiler Yasası.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın