Muharrem İnce, yeni parti için CHP’den istifa ediyor!

Muharrem İnce, Yalova’daki evinde kuracağı partinin kurucular kurulu üyelerini topladı. Kritik toplantıda parti için atılacak adımlar ve İnce’nin CHP’den istifa süreci konuşuldu. İnce’nin kararlı olduğu, CHP’den bu hafta içinde istifa edeceği öğrenildi. Öte yandan gelen son dakika haberine göre CHP’li Muharrem İnce, partisinden istifa ettiği yönünde çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. İnce, “Memleket Hareketi Kurucu Kurulu üyeleriyle evimin bahçesinde bir araya geldiğim doğru. Parti kurulunca istifa edilir. Bunun için biraz beklemeniz gerekecek” dedi.

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş’ın aktardığı bilgilere göre Muharrem İnce bugünkü toplantıda istifa süreci ile ilgili kararını verdi. İnce, yıllarını verdiği CHP’den bu hafta içi istifa ederek ayrılacak.

YENİ PARTİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU
Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel’in A Haber ekranlarında aktardığı bilgilere göre ise, Muharrem İnce bu ayın sonuna kadar partisini kurmak istiyor. İnce, partisinin resmi başvurusunu ocak ayı sonuna kadar yapacak.
MEMLEKET HAREKETİ İLE GEMİLERİ YAKMIŞTI
Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olmuştu. İnce, CHP’nin bugüne kadar eriştiği en yüksek oy oranını alırken, parti içinde Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelmişti. İnce, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık görevini kendisine bırakmasını istediğini bildirmişti. Gerilim sonrası İnce, parti içinde beklediğini bulamayınca Memleket Hareketi kapsamında 81 ili gezme kararı almıştı. İnce, il ziyaretleri sırasında CHP’ye sert eleştiriler yöneltmiş, parti kurma düşüncesini dile getirmişti.

İNCE İDDİALAR SONRASI KONUŞTU
CHP’li Muharrem İnce, bugün Yalova’nın kırsal Elmacık Mahallesi’nde bulunan evinin bahçesinde Memleket Hareketi’nin Kurucular Kurulu üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, CHP’den istifa ettiği yönünde çıkan haberlere yanıt verdi. CHP’den henüz istifa etmediğini belirten İnce, “Parti kurulunca istifa edilir. Bunun için biraz beklemeniz gerekecek” dedi.

“PARTİ KURULUNCA İSTİFA EDİLİR”
Evinin bahçesinde kuracağı partinin tüzüğünü konuştuklarını belirten İnce, “Bugün kurucular kurulu üyesi arkadaşlarımla toplantı yaptık, bu doğrudur. Doğada bir yürüyüş yaptık. Yakında bazı açıklamalarımız olacak. Toplantı yaptığımız doğrudur. Tüzük tartıştık, program tartıştık. Doğada yürüyüş yaptık, evin bahçesinde de oturduk. Parti kurulunca istifa edilir. Bunun için biraz beklemeniz gerekecek. Öyle bir açıklamamız olmadı” şeklinde cevap verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın