Dick Black’a 15 Temmuz müjdesi

ABD iç savaşa sürüklenirken 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, “Günün müjdesi: Ordu Türk diktatörünü devirmeye çalışıyor” Virginia Senatörü Dick Black’ın sözleri tekrar hatırlandı.

ABD Başkanı Donald Trump yanlısı protestocuların kongre binasını basması sonrası ülkede tansiyon tavan yaptı. Pensilvanya Valisi Tom Wolf, “Bu bir darbe girişimidir” sözleri akıllara, 15 Temmuz darbe girişimindeki ABD’lilerin tutumunu getirdi.

KİM DİKTATÖR?

Virginia Senatörü Cumhuriyetçi Dick Black o karanlık gece sosyal medya hesabından, “Günün müjdesi: Ordu Türk diktatörünü devirmeye çalışıyor. Erdoğan, Hitler olacak adam” ifadelerini kullanmıştı.

15 TEMMUZ KANLI DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA HAVALARA UÇTULAR!

NATO destekli FETÖ’nün darbeci teröristleri hem orduyu ele geçirmeyi hem de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye çalışırken, ABD’li üst düzey politikacıların sevinç naraları tekrar hatırlandı.

KERRY İLK SAATLER DARBECİ FETÖ’CÜLERİN SAFINDA

O gece Moskova’da bulunan dönemin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ilk saatlerde, “Türkiye’de barış, istikrar ve devamlılık olmasını umuyorum” demişti. Kerry, ne seçilmiş hükümete destek vemiş ne de demokrasiye de vurgu yapmıştı.

BIDEN 15 TEMMUZ DARBE PLANINI BİLİYORDU

Dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz’a geç tepki verdikleri için özür dilemişti.

Ancak darbe girişiminden 6 ay önce Türkiye’ye gelen Biden, Can Dündar’ın oğluna darbe girişimini haber verdiği ortaya çıkmıştı. Öte yandan FETÖ’cülerin ByLock yazışmalarında Biden’ın “TSK tarafından kokular geliyor” dediği deşifre edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın