Suudi Arabistan ile Katar arasındaki uyuşmazlık giderildi

Son dakika haberi: Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldı. Türkiye’den konuyla ilgili ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Yapılan açıklamada, ”Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılmasına yönelik alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Kuveyt ve ABD arabuluculuğunda Suudi Arabistan ile Katar arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için yürütülen görüşmelerde ilerleme sağlandı ve kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldı.

KATAR’I ASILSIZ İDDİAYLA SUÇLAMIŞLARDI

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Haziran 2017’de Katar’ı “teröre destek vermekle ve bölgeyi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen politikalar gütmekle” suçlamıştı.

Bu dört ülke Katar’a 13 maddelik bir talep listesi sunmuş ve bunun reddedilmesinin ardından hem ambargo uygulamaya başlamış hem de diplomatik ilişkileri kesmişti.

TÜRKİYE’DEN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ”Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılmasına yönelik alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

KATAR EMİRLİK DİVANI: KATAR EMİRİ AL SANİ, YARIN YAPILACAK 41. KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ZİRVESİ’NE KATILACAK

Katar Emirlik Divanı’ndan yapılan açıklamada ‘Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, yarın yapılacak 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılacak’ denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın