Hayret! Bülent Arınç başkan Erdoğan’ın açıklamasından rencide olmuş!

Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili skandal “Tahliye edilmesi lazım” sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Fitne ateşi” yorumu gelmişti. Yeni açıklama yapan Arınç, istifa sinyali verip, “Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı” dedi.

Bir televizyon programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında büyük tepki çeken skandal sözler sarf eden ve açıklamaları Başkan Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınç, istifa çağrıları ve Erdoğan’ın sözleriyle ilgili Posta Gazetesi’nden Murat Çelik’e konuştu. Arınç’ın açıklamaları şöyle: Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum.

“NEDEN O KONUŞMAYI YAPTI, KENDİSİNDEN DİNLEMEK İSTERİM”

Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim.

İSTİFA SİNYALİ

”Bu durumda buyurun istifa mektubumu” diyebilirim. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine “Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var” türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

BAŞKAN ERDOĞAN ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı kastederek ‘tutuksuz yargılanma’ vurgusu yaptığı konuşmasına tepki gösteren Erdoğan, “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız” demişti.

ARINÇ’IN SKANDAL SÖZLERİ

Osman Kavala hakkında tartışmaya neden olan açıklamalarda bulunan Arınç, “Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, Demirtaş için şu ifadeleri kullanmıştı:“Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek. Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın