Macaristan’dan Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz açıklaması!

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Macaristan, uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekliyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan Macaristan’ın Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan-Ermenistan gerginliğinde Bakü yönetiminin tarafından olduklarını açıkladı. Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Macaristanlı Bakan Szijjarto, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar konusunda endişeli olduklarını ifade etti.

Szijjarto, “Macaristan, uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekliyor” ifadelerini kullandı. Szijjarto, AB ve Türkiye arasında vize serbestisi konusuna ilişkin de konuşarak, “Ülkelere boşuna şartlar öne sürülmemeli. Aynı şekilde bütün şartları yerine getiren ülkelere ek şart sunmamalıyız. Bu kesinlikle doğru değil” ifadelerini kullandı.

27 Eylül sabahı Ermenistan’ın saldırıları sonrası başlayan çatışmalarda Ermeni ordusu büyük kayıplar verdi. Ermenistan ordusu, bölgede sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın