Emekli Tümgeneral’den flaş açıklama:F-35’leri almamamız Allah’ın bir lütfu

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Türkiye’nin ABD’den F-35’leri almamasını “Allah’ın bir lütfu” olarak yorumladı.

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu ‘Nedir Ne Değildir’ programında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaşadığı sorunlar konuşuldu.Programda ayrıca Türkiye’nin, ABD’nin füze savunma sistemi satmaması nedeniyle Rusya’dan alınan S-400’ler ve bu nedenle ABD’nin, F-35 projesinde payı olan Türkiye’ye savaş uçağı satmaktan vazgeçmesi de ele alındı.

“F-35’LERİ ALMAMAMIZ, ALLAH’IN BİR LÜTFU”

Programın konuklarından, FETÖ kumpası nedeniyle bir dönem cezaevinde yatan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, S-400’lerin emsallerine göre çok daha etkili bir savunma sistemi olduğuna vurgu yaparken, F-35’lerin Türkiye’ye verilmemesini de “Allah’ın bir lütfu” şeklinde yorumlayarak şunları söyledi:

“F-35’ler, ABD’nin saadet zincirinden ibaret. Bunlar uçan bir bilgisayar. Kullanıcı adı ve şifre olmadan kullanamıyorsunuz. Girdiğin anda bütün bilgileri ABD’ye gönderiliyor.”Şu anda Türk Hava Kuvvetleri, ABD’ye yüzde 90-95 oranda bağlı durumda. Eğer F-35 alırsak yüzde 100 bağlı hale geleceğiz. Uçan kaplumbağa uçurursunuz. ABD isterse elimizdeki F-16’ları da uçurtmaz. Bunun için bir pim değişikliği yeter. ABD size bir silah sattığında, sizi ömür devrince bağlıyor. Biz şimdi F-35 alırsak, 2060’a kadar 50-60 milyar dolar daha vereceğiz. O zaman Milli Muharip Uçağı’nı da yapamazsınız. ABD’nin F-35 vermemesi, tarihi bir andır. Allah’ın bir lütfudur.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın