Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz ulaşım sağlandı

Türkiye’nin büyük projelerinin arasında yer alan büyük bir hizmette daha sona gelindi. Şanlıurfa’dan Edirne’ye kadar ulaşımı sağlayacak otoyol projesi tamamlandı.
Türkiye, son yıllarda büyük bir değişim içerisinde girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yol medeniyettir” sözüyle ülke genelinde yeni projelere imza atıldı ve ulaşım günden güne kolaylaştı. Hükümetin son büyük projelerinden biri ise Ankara-Niğde otoyolu oldu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Edirne ile Şanlıurfa arasındaki kesintisiz ulaşım da sağlanmış oldu.
EKONOMİYE KATKISI
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyle ilgili, “Yatırım tutarı işletme süresi ve garanti ücret mukayesesi yaptığımızda bu otoyol devlet açısından oldukça kârlı bir yatırım olmuştur. Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır. Emeği geçen tüm kurumları, herkesi tebrik ediyorum.  Yolun bir diğer özelliği döşenen fiber iletişim ağı, sensörler, kameralar, veri ve kontrol mekanizmasıyla akıllı yol olarak tasarlanmasıdır. Güzergah boyunca dikilecek 6.5 milyon bitki ve 1.1 milyon metrekare çimlendirmeyle bu bölgenin çehresi de değişecektir. Yoğun şekilde ağaçlandırma çimlendirme yapmamız lazım.
AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ
Eskiden tamamen insan gücüyle yapılan pek çok işlem bu yolda akıllı ulaşım sistemi tarafından gerçekleştirilecektir.
TÜRKİYE’NİN TOPLAM OTOYOL UZUNLUĞU
Ülkemizin toplam otoyol uzunluğu 3 bin 295 kilometreye ulaştı. Bölünmüş yollarda uzunluk göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometreyle aldık. Buna 21 bin 400 kilometre ilave ettik toplam 27 bin 500 kilometreye yükselttik. Toplam yol ağı 68 bin 429 kilometreyi buluyor” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avrupa Birliği’nin Türkiye mesajında Kıbrıs vurgusu

Türkiye ile iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkar bulunduğu …

Bir yanıt yazın