Türkiye’den Yunanistan’a Kariye Camii mesajı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kariye Camii’nin ibadete açılmasıyla ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla ilgili, “Bir dünya miras alanında yapılan statü değişikliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırılık teşkil etmemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.
Aksoy, konuyla ilgili sorulan soruya yazılı yanıt vererek Kariye Camii’nin, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi gibi Türkiye’nin mülkiyetinde bulunan bir kültür varlığı olduğuna dikkati çekti.
YUNANİSTAN’A ”CAMİLERİ KİLİSEYE ÇEVİRDİNİZ” CEVABI
Türkiye’deki kültürel varlıkların en titiz şekilde koruduğuna işaret eden Aksoy, “Kültür ve tarihimizden gelen hoşgörü geleneğimiz ve uluslararası sözleşmelerden doğan hak ve sorumluluklarımız çerçevesinde tüm kültürel varlıklarımızı en titiz şekilde korumaktayız.” açıklamasını yaptı.
Aksoy, Yunanistan’ın ülkesindeki Osmanlı cami ve mescitlerini kiliseye çevirdiğini hatırlatan Aksoy, “Altını çizmek isteriz ki, bir dünya miras alanında yapılan statü değişikliği, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırılık teşkil etmemektedir. Kendi topraklarındaki Osmanlı mirası cami ve mescitleri kiliseye çeviren Yunanistan, diğer dinlere saygı konusunda bize söz söyleyecek en son ülkedir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın