Koşun koşun anket var! Erdoğan’ın anketteki oy oranı yüzde 43,2 çıktı!

Ada Araştırma’nın yaptığı son seçim anketine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 43,2 çıkarken en yakın takipçisi yüzde 14’te kaldı.
Türkiye’de siyasi gündemin yoğunluğu arasında sıkça erken seçim söylentileri dolaşıma giriyor.
Daha çok muhalefet kanadından erken seçim dillendirilirken Cumhur İttifakı, 2023’ü işaret ederek söylentileri boşa çıkarıyor.Tüm bu tartışmaların altında araştırma şirketleri de Türkiye’nin siyasi gündemine ışık tutuyor.
Ada Araştırma da yaptığı anketle siyasi gündem araştırması yaptı.Yapılan ankette seçmene, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu yönelten şirket, sonuçları paylaştı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ORANI YÜZDE 43,2
Sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 43,2’si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir sonraki seçimden sonra da Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın sonucu ise yüzde 14 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı.
Ankete göre sorulan isimlerin yüzdesi;
Ekrem İmamoğlu yüzde 13,8
Meral Akşener yüzde 6,8
Selahattin Demirtaş yüzde 5,7
Devlet Bahçeli yüzde 4,2
Muharem İnce yüzde 3,7

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın