İş dünyası, turizmci ve esnafta düşük KDV coşkusu!

İş dünyası, KDV indirimlerini coşkuyla karşıladı. Özellikle yeme-içme ile konaklama sektörlerinde başlayan canlanmanın bu kararla güçlenmesi bekleniyor. Cirolarda yüzde 30 artış olabileceği belirtilirken, büyümeye de katkı sağlanacağı ifade edildi.
Turizmci ve esnafta düşük KDV coşkusuHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önceki gün açıkladığı yeni vergi indirimleri iş dünyasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Koronavirüsten etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda KDV oranlarında yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yapılan indirimler, ikinci çeyrekteki kayıpların telafisi edilmesini sağlayacak ve son iki çeyreğin büyümesini hızlandıracak.
CİROLAR % 30 ARTACAK
Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 1 ay daha uzatılırken, gerçekleştirilen KDV indirimleri ile birlikte önümüzdeki dönemde özellikle turizm ile yeme-içme sektöründe haziran ayında başlayan canlanmanın hızlanması bekleniyor. Pandemi sürecinde aldığı önlemler tüm dünyanın takdirini kazanan turizm sektöründe, bayram nedeniyle yaşanan hareketlilik alınan kararla yıl sonuna kadar devam edecek. Konaklama sektöründe ciroların yüzde 25-30 arasında artması, KDV indiriminden en fazla olumlu etkilenmesi beklenen sektörlerin başında gelen yeme-içmede ise ciroların yüzde 30’dan fazlası artması bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Savaşın da suyunu çıkardılar! İsrail de İran’ı vurmuş gibi yaptı!

İran toprakları, İsrail ordusu tarafından hedef alındı. ABD basını, saldırının amacını İsrailli yetkilinin sözleriyle aktardı. …

Bir yanıt yazın