Piyon Hafter’in ne kadar çok seveni varmış!?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya’da ateşkes ve tarafların diyaloga geri dönmesi çağrısı yaptı.
Türkiye’nin desteğiyle BM’nin tanıdığı Libya hükümeti, Rusya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden destek alan darbeci Halife Hafter’i ülkenin doğusuna doğru iterek, Sirte’de sıkıştırdı.
HAFTER SIKIŞTI, DESTEKÇİLERİ ENDİŞELİ
Hafter’in çaresizliği, destekçisi ülkeleri de endişeye sevk etti. Zira meşru Libya hükümetinin, savaş suçları işleyen Hafter milislerine karşı başarısı, aynı zamanda Türkiye’nin de başarısı sayılacak, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yükselişi pekişecek.
RUSYA VE FRANSA, LİBYA’DA ATEŞKES İSTEDİ
Kremlin’in açıklamasına göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cuma günü yaptığı telefon görüşmesinin ardından açıklama yaparak, Libya’da çatışmaların durdurulması ve siyasi görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.
ALMANYA VE İTALYA DA “ATEŞKES” DEDİ
Fransa, Almanya ve İtalya, perşembe günü siyasi görüşmelerin tekrar başlayabilmesi için Libya’da çatışmaların durdurulması çağrısında bulunmuş ve yabancı ülkelerin Libya’ya müdahaleyi durdurmalarını istemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın