İzmir’de toplu taşımaya yüzde 25 zam yapıldı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyabilen minibüslerin zarar etmesinin önlenmesi amacıyla tarife ücretleri ortalama 1 lira yükseltildi.
İzmir’de koronavirüs salgını nedeniyle birçok önlemler alınırken, toplu taşıma araçlarında araç kapasitesi yüzde 50 oranında azaltılmıştı.
Kentte yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıdıklarından zarar ettiklerini belirterek, tarife ücretlerinde değişiklik yapılmasını istemişlerdi.
ORTALAMA 1 LİRA YÜKSELDİ
Yapılan zam ile birlikte tarife fiyatları ortalama 1 lira arttı. Şehir içi indi-bindi fiyatının 4.5 lira olarak güncellendiği öğrenildi. Minibüs ücretlerinin koronavirüs tedbirlerinin kaldırılması sonrasında eski tarifesine döneceği ifade edildi.
BAŞKAN BİSİKLETLE İŞE GİDİYOR
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye makamına bisikletle giderken görüntülenmişti. Soyer yeni dönemde kent merkezine henüz taşınamadığı için makam aracının arkasına bisiklet aparatı koymuş, ardından da bisikletini büyükşehir binasına getirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın