Çin ile DSÖ arasında kirli ilişki mi var? Alman istihbaratı virüsün peşinde!

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı dönemde Çin’in DSÖ’ye “insandan insana bulaşmadığını” söylemesi için baskı yaptığı iddia edildi.
Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bugüne kadar Çin ile Dünya Sağlık Örgütü arasındaki ilişkiler sürekli sorgulandı. ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün Çin’in istekleri doğrultusunda hareket ettiğini savundu ve yapılacak yardımları kesme kararı aldı.
ÇİN İLE DSÖ ARASINDAKİ KARANLIK İLİŞKİ
DSÖ, para konusunda alınan bu kararın ardından açık bir şekilde Çin’in sözcülüğüne savundu.  Yaşanan gelişmelerin ardından Çin, DSÖ’ye 30 milyon dolarlık bağışta bulundu. Gerilim sürerken Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) konuya ilişkin araştırmalar yaptı.
ALMAN İSTİHBARATI OLAYIN PEŞİNDE
Alman istihbaratının yaptığı araştırmalara ulaşan Alman haber dergisi Der Spiegel okuyucularına özel bir haber servis etti.
“SALGIN UYARISI YAPMASINI ERTELEMESİNİ İSTEDİ”
Haberde, ”21 Ocak’ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptığı telefon görüşmesinde, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’dan, virüsün kişiden kişiye bulaşması hakkında bilgi vermekten kaçınmasını ve bir salgın uyarısı yapmasını ertelemesini istedi.” ifadelerine yer verildi.
DSÖ KABUL ETMEDİ
DSÖ ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Der Spiegel’in iddiaları asılsız ve gerçek dışıdır. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 21 Ocak’ta hiçbir görüşme yapmamıştır. Bu tür asılsız haberler salgınla mücadele konusunda DSÖ’nün ve dünya genelindeki çalışmaların gündemini değiştirme amacı taşıyor. Ayrıca, Çin hükümeti zaten 20 Ocak’ta corona virüsünün insandan insana bulaştığını açıklamıştı.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın