Dünyada fiyatlar düşüyor, bizde yükseliyor! Akaryakıta bir haftada ikinci zam!

Benzinin litre fiyatına 7, motorinin litre fiyatına 16 kuruş zam yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın verdiği bilgiye göre, Ankara’da ortalama 5,33 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,40 lira oldu.
Benzinin litresi İstanbul’da 5,19 liradan 5,26 liraya, İzmir’de 5,36 liradan 5,43 liraya yükseldi.
Ayrıca, Ankara’da ortalama 4,87 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,03 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 4,79 liradan 4,95 liraya, İzmir’de 4,89 liradan 5,05 liraya yükseldi. Benzine son olarak 1 Mayıs’ta 16 kuruş zam yapılmıştı.  Akaryakıtta yapılan son indirim 22 Nisan’da benzine 31 kuruş, motorine ise 41 kuruştu.
AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.  Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın