Türk siyasetin renkli yüzü 73 yaşındaki Haydar Baş coronaya yenik düştü!

Dün Akçaabat’taki özel hastanede coronavirüsten dolayı yoğun bakıma alınan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da salgın hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.
Bir süredir memleketi Trabzon’da, Sarıtaş Mahallesi’ndeki evinde bulunan BTP Genel Başkanı Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin ‘Covid-19’ testlerinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Memleketi Trabzon’da  bulunan ve Akçaabat’taki özel hastanede tedavi gören Haydar Baş dün yoğun bakıma alınmıştı. Bugün de  gelen son dakika haberine göre, BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da yoğun bakım ünitesinden çıkamayarak tedavi gördüğü  koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

Bilindiği gibi  73 yaşındaki siyasetçi ve bilim adamı ailesiyle oturduğu Akçaabat’a bağlı Sarıtaş Mahallesi’nde dün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatılmıştı.
CENAZE TÖRENİ BUGÜN YAPILACAK
Haydar Baş’ın cenazesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi cenaze ekipleri tarafından alınarak aile kabristanlığına defnedilmek üzere Akçaabat ilçesine götürüldü. Cenazesi bugün ilçenin Sarıtaş mahallesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığına defin  edilecek. Merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına  sabr-ı cemil ve baş sağlığı dileriz.
HAYDAR BAŞ KİMDİR?
28 Ocak 1947 Trabzon doğumlu Haydar Baş, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kurucusu ve mevcut genel başkanı. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlayan Haydar Baş, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur.
Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmekteydi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın