Elektrik faturaları coronavirüsten de beter! Faturalarla soygun var!

Koronavirüs nedeniyle sayaçların okunmadığı dönemde gelen faturaların, önceki dönemlere göre yüksek olması endişeye neden olurken,Tüketiciler,” Dağıtım şirketleri endeks okumadıkları halde endeks okumuş gibi fatura ediyorlar. Bizi corona değil elektrik faturaları çarpacak. “ dediler.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye’nin tamamına yayılmasının ardından birtakım tedbirler alındı. Bunlardan biri de elektrik ve doğalgaz faturalarının son iki yılın ortalamasına göre gönderilmesi oldu. Alınan karar doğrultusunda; elektrik ve doğalgaz faturaları sayaçlar okunmadan hazırlandı. Ancak faturaları görenler, şaşkınlığını gizleyemedi.
ÖNCEKİ YILLA KARŞILAŞTIRMA
Öyle ki; 2019 Nisan ayında 89.90 TL olan elektrik faturası, 2020 Nisan ayında 122.40 TL’ye yükseldi.
BİR ÖNCEKİ AYDAN YÜKSEK
Sayaçların okunduğu dönemde aynı eve çıkarılan elektrik faturası ise 120.90 TL olmuştu. Bu duruma tepki gösteren tüketiciler, elektrik dağıtım şirketlerinin coronavirüs krizini fırsata dönüştürdüklerini belirttiler. Dağıtım şirketlerin endeks okumadıkları halde endeks okunmuş gibi fatura edilmesini kabul edilmez olarak gördüklerini belirterek, “Bizi korona değil elektrik faturaları çarpacak. Çünkü masa başından düzenlenen faturalar coronavirüsten de beter. Cumhurbaşkanımızın soyguna dönüşen elektrik faturalarına bir düzenleme getirmesini bekliyoruz.” dediler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın