“Cumhurbaşkanlığı Çadırdan Sahra değil, Şehir Hastanesi yapar”

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyenin yaptığını Cumhurbaşkanlığı’nın yapamadığını söyledi. AK Parti, görüntülerle cevap verdi. Ak Partililer, “CHP Lideri doğru söylüyor. Cumhurbaşkanı Avrupa’da bile olmayan şehir hastaneleri yapar, gece kondu gibi hastaneden başka her şeye benzeyen sahra hastanei yapmaz” diyerek tepki gösterdiler.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamalar yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.  CHP Lideri, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı. Bir belediye başkanının yaptığını Türkiye Cumhurbaşkanlığı yapamıyor, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Faturayı garip, gureba ödüyor. Laf söylemeyeyim, eleştirmeyeyim diyorum öyle bir noktaya geliyor ki tahammül edemiyorum. Liyakat, istişare denen bir şey var. Çağırırsın bu işin uzmanlarını ‘Beyler ne diyorsunuz’ dersiniz.” ifadelerini kullandı.
İŞTE O SAHRA HASTANESİ


Bu sözlerin ardından, yapılan sahra hastanesinin görüntüleri paylaşıldı.

HANGİSİ HASTAHANE?


AK PARTİ’DEN YANIT: HASTANE DENİLEN YER…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, AK Parti’den jet bir yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüntüleri paylaşarak “CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu ‘Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1000 yataklı sahra hastanesi yaptığını, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın bunu yapamadığını’ iddia ediyor. Böyle bir hastane yok. Hastane denilen yer fuar alanında perdelerle bölmeler yapılmış bir yer.” ifadelerini kullandı. Öte yandan bazı Ak Partililer de, “CHP Lideri doğru söylüyor. Cumhurbaşkanı Avrupa’da bile olmayan şehir hastaneleri yapar, gece kondu gibi hastaneden başka her şeye benzeyen sahra hastanei yapmaz” diyerek tepki gösterdiler.
VALİLİK DE YALANLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bin kişilik sahra hastanesi kurulduğu açıklaması üzerine Adana Valiliği de, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını bildirildi.
Valilik’ten yapılan açıklamada, sahra hastanesi kurulduğu iddia edilen yerin fuar alanı olduğu, bu alanda bin yataklı hastanenin bulunmadığı ve olması gereken tıbbi donanımların olmaması sebebiyle sağlık hizmeti açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı kaydedildi.
Açıklamalar art arda gelirken, Adana’ya yapılan şehir hastanesinin fotoğrafları da paylaşıma girdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın