Erdoğan’dan gündeme dair şok açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3 saat sürdü. Kritik toplantı sonrası Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.. Başkan Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceğini bildirerek, “7 Nisan gecesi başlayacak, 19 Nisan saat 24’de bitecek. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız.” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyorum.” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın bireysel sağlık ve temizlik malzemesi temininde sıkıntı yaşamıyoruz.” dedi.
Hadımköy’de 100, Derince’de 250 yataklı yeni hastaneler kurulduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
“Başakşehir Şehir Hastanemizin ilk kısmını 20 Nisan’da, ikinci kısmını 15 Mayıs’ta hizmete açıyoruz.”
“Salgının kontrol altına alınmasında önemli ilerlemeler kaydediyoruz”
Salgının kontrol altına alınmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye aldığı tedbirlerle salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başında geliyor.” diye konuştu.
Bugüne kadar 34 ülkeye malzeme ulaştırıldığını belirten Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde bu desteğe devam edeceğiz.” dedi.
İçişleri Bakanı Soylu’nun istifası
Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasına ilişkin, şu ifadeleri kullandı:
“İstifasını kabul etmeyerek, kendisinden görevini sürdürmesini istedim. Terörle mücadele, tabii afetler sonrası yürütülen çalışmalar ve son olarak koronavirüs salgınında kamu güvenliğini sağlamadaki başarılarına yakinen şahit olduğumuz Bakanımız, görevine devam ediyor.”
“Sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız. Amacımız, hafta sonu güzel havanın cazibesine kapılıp sokakları, parkları, piknik alanlarını, sahilleri dolduracak milyonlarca vatandaşı virüs tehlikesinden korumaktı.” ifadelerini kullandı.
“17-19 Nisan’da sokağa çıkma yasağı uygulanacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyorum.” dedi.
“Türkiye Cumhuriyeti her bir vatandaşının ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip”
Türkiye Cumhuriyeti’nin, şartlar ne olursa olsun her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi sağlık, gıda, temizlik malzemesi ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Kredi Garanti Fonu destekli işe devam finansmanı için yapılan başvurular 66 bini aştı. Hazine arazilerinden ekilebilir olanları tarıma kazandırmak için ilgili kuruluşlarımız hazırlıklara başladı.”
“Ülkemiz medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz sadece koronavirüsten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’dan Bahçeli’ye teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiğini destekten dolayı MHP Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek, şunları kaydetti:
“Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik dönemde verdiği destek için Cumhur İttifakının tarafı olarak Sayın Bahçeli’ye bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.”
Erdoğan, IMF programı başta olmak üzere, ülkeyi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceklerini söyledi.
“Atalarımızın dediği gibi ‘Kara gün kararıp kalmaz'”
Milli Dayanışma Kampanyası’na şu ana kadar yapılan bağış tutarının 1 milyar 612 milyon lira olduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“‘Evde kalın, sabredin, kurallara uyun’ derken nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldığınızı elbette biliyoruz. İnşallah az kaldı, atalarımızın dediği gibi ‘Kara gün kararıp kalmaz.'”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın