Fıkra gibi!.. Kılıçdaroğlu: Soylu Erdoğan’ı kurtarmak için istifa etti

CHP lideri Kamel Kılıçdaoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararını anlayışla karşıladığını belirtti.
Koronavirüs önlemleri kapsamında 31 ilde hafta sonu alınan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kararı sonrasındaki tablolar, tartışmalara neden oldu.
Dün gece sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa ettiğini açıkladı.
“TEK BAŞINA KARAR ALACAĞINA İNANMIYORUM”
Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bakanlık görevinden ayrıldığını açıklamasına ilişkin şunları söyledi:
“Kararı tek başına Süleyman Soylu Bey’in alacağına inanmıyorum. Sağlık Bakanı’nın tek başına karar alamadığı gibi… Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ama o önerilen hiçbirisi uygulanmadı, sonunda cumartesi-pazara denk geldi, geç saatte açıklandı.”
“ERDOĞAN’I KURTARMA İÇİN”
“Bütün karar mekanizmalarının oluşmasında nihai söz sahibi olan Sayın Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ı kurtarmak için Sayın Soylu’nun istifa etmesini de anlayışla karşılıyorum, onu da ifade etmek isterim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın