İşte Türk olmanın farkı, büyüksün Türkiyem! 50 ülkeye sağlık yardımı

Türkiye’den koronadan dolayı zor zamanlar geçiren ülkelere yardım eli  uzanıyor. Çinden çıkan ve bir anda dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği salgın sonrası birçok ülke zor durumda kaldı.
Koronavirüsle mücadelede dünyaya örnek olarak gösterilen Türkiye; kendi halkına sağladığı olanaklar dışında, diğer ülkelere de yardım elini uzatıyor. Güçlü ekonomilere sahip ABD ve Avrupa ülkeleri dahil birçok ülkeye yardım gönderen Türkiye, birçok ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulundu.
94 ÜLKEDEN MALZEME TALEBİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sadece bağış konusunda talepte bulunan ülkeler değil Türkiye’den malzeme satın alma talebinde bulunan 94 ülkenin yer aldığını söylemişti.
YARDIM GÖNDERİLDİĞİ AÇIKLANAN ÜLKELER
Türkiye’nin yardım gönderdiği ülkeler arasında; Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya,Kosova, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Libya, Tunus, ABD, Bulgaristan, Filistin, İran, Irak, Lübnan ve İran yer aldı.
Böylelikle yardım gönderilen ülke sayısı 50’yi aştı.
YUNAN YARDIM İSTEMEDİ
Ancak Türkiye’nin yardımda bulunmadığı bir ülke var;  o da kinci ve koronavirüsten daha tehlikeli olan  Yunanistan.
Koronadan dolayı zor zamanlardan geçen Yunanistan, şu ana kadar  kibrinden ve kinciliğinden dolayı Türkiye’den yardım talebinde bulunamadı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın