Gıda intoleransı nedir?

Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda, vücudumuz tarafından sindirilemiyor. Bunun sonucunda birçok rahatsızlık ve kilo problemi yaşıyor olabilirsiniz. Gıda intoleransı kişiseldir ve herkes de farklılık gösterir.
Gıda intoleransı geçici ve kalıcı olabilir.
Daha önce eski nesil testlerdeki en büyük sorun geçici olarak oluşan intoleranslarında test sonuçlarına yansımasıydı. Yani birkaç gün içerisinde yeniden bir gıda veya vücudun geçici olarak tepki verdiği gıdalarda test sonuçlarında görülebiliyordu.
gıda intolerans testi dünyanın en yeni ve en gelişmiş teknolojilerini kullanarak geçici kalıcı intolerans ayrımını yapar ve size sadece kalıcı olan intoleransınızı raporlar.
BAZI PROTEİNLER AMİNO ASİDE PARÇALANAMAZ İSE NE OLUR?
Vücudumuzda çeşitli enzimlerin olmayışı, bağırsak florasında bozukluklar veya geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engeller ve gıdalar kana parçalanmadan geçerler. Savunma sistemi bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir.
Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar. Yükselen CRP değerleri en başta halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. Hastanın aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar., Özetle, Gıda intoleransı(besin intoleransı), kişiye özel olarak, belirli gıdaların sindirim güçlüğünü ifade eder. Gıda İntoleransı(besin intoleransı) geçici veya kalıcı olabilir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın