Yasağa uymayana ceza geliyor! Lütfen kanuna ve yasağa uyalım

21 Mart 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.
VAKA SAYISI 670
Koca: Hasta sayımız 670’e ulaştı, 9 can kaybımız var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs ile ilgili son rakamları duyurdu. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 3656 şüpheliye test yapıldı. 311’i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN’DAN UYARI
Erdoğan: Zorunda olmadıkça kesinlikle evden dışarı çıkmamalısınız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından vatandaşlara koronavirüs uyarılarında bulundu. Erdoğan “Koronavirüse karşı amansız bir mücadele içerisindeyiz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor Hijyen kurallarına riayet etmeli, sosyal mesafeyi olabildiğince artırmalı, zorunda olmadıkça kesinlikle evden dışarı çıkmamalısınız” mesajını paylaştı.
SAĞLIKÇILARA DESTEK
Akşam 21.00’de yapılan alkışlı desteğe Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan da katıldı
Türkiye genelinde akşam saat 21.00’de sağlık personeline destek için başlatılan alkış desteğine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katıldı. Desteğe Türkiye çapında büyük katılım olduğu görülürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canla başla çalışan sağlık personeli için bugün son bir kez en büyük alkışı istediklerini hatırlattı
SORUMSUZLUK
Tüm uyarılara rağmen birçok vatandaş Belgrad Ormanı’na akın etti
Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde üstüne basa basa ’evde kal’ uyarıları yapıldı. Günlerdir milyonlarca kişi bu uyarıları dikkate alarak, virüsün yayılmaması için evinden çıkmadı. İstanbul’da sorumsuz kişiler ise evde kal sloganını dinlemeyip kendilerini Belgrad Ormanı’na attı. Mangala giden binlerce İstanbullunun bu sorumsuz davranışı büyük tepki çekti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın