İtalya, 80 yaş üstü koronavirüslü hastaları ölüme terk ediyor

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Covid-19) yayılmaya devam ediyor. İtalya’da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809’a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747’ye yükseldi. İtalya’daki ölü sayısı bir günde kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. İtalya’da 80 yaş üstüne tedavi uygulanmadığı ve ölüme terk edildiği belirtildi.
İtalya’da yeni tip corona virüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak bin 809’a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747’ye yükseldi.
DEHŞETE DÜŞÜREN GELİŞME!
Avrupa basınında yer alan haberlere göre, Koronavirüs kabusu yaşayan İtalya’da 80 yaş üstü kişilerin tedavileri durdurulduğu ve ölüme terk edildiği belirtildi.
Ülkede, üç hafta önce patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.
Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.
Ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 20 bin 603’e çıktığını belirten Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 24 bin 747 olduğunu bildirdi.
Borrelli, ölü sayısının düne göre 368 arttığını ve toplam sayının 1809’a yükseldiğini kaydetti.
İTALYA’NIN LOMBARDİYA BÖLGESİ’NDE YOĞUN BAKIMLAR DOLULUK ALARMI VERİYOR
İtalya’da yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı çok yüksek seviyelere ulaştı.
Ülkede 10 milyonluk nüfusa ev sahipliği yapan Lombardiya Bölgesi, üç hafta önce patlak veren Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyor. İtalya’daki toplam 21 bin 157 vakadan 11 bin 685’inin görüldüğü bölgede, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 966 oldu.
HOLLANDA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Hollanda İlköğretim ve Medya Bakanı Arie Slobs, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların pazartesiden itibaren 6 Nisan’a kadar tatil edildiğini açıklad

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın