Fransa yanıyor! Ülkeyi virüs ile “Sarı Yelekli”ler zora soktu!

Koronovirüsle mücadelede zamanında ve etkili tedbirler alamayan Fransa’da halk panik hali yaşarken sarı yeleklilerin gösterileri de daha yıkıcı olmaya başladı.
Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 91’e yükselmesi vaka sayısının ise 4 bin 500’e çıkması halkı daha fazla panikletti. Diğer taraftan sarı yeleklilerin gösterileri 70’inci haftada daha yıkıcı olmaya başladı.
MARKET, BANKA VE ECZANELER DIŞINDAKİ TÜM TİCARİ MAĞAZALAR KAPATILDI
Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 91’e yükselmesi üzerine, kafe, restoran, bar, sinema ve gece kulüpleri ile market, banka ve eczaneler dışındaki tüm ticari mağazaların bu geceden itibaren kapatılmasına karar verildi.
VAKA SAYISI SON 72 SAATTE İKİYE KATLANDI
Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon da salgında yaşamını yitirenlerin sayısının 12 artarak 91’e ulaştığını, vaka sayısının da son 72 saatte ikiye katlanarak 4 bin 500’e çıktığını söyledi.
Koronavirüs vakalarının Fransa’nın tüm adalarında da görüldüğünü ifade eden Salomon, salgında alarm uyarısının 3. seviyeye geçtiğini sözlerine ekledi.
SARI YELEKLİLERİN EYLEMLERİ 17 KASIM 2018’DEN BU YANA DEVAM EDİYOR
Akaryakıt zamlarına ve ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018’den bu yana devam ediyor. Polis, geçen haftalarda olduğu gibi başkentin en önemli simgelerinden Champs-Elysees Caddesi, nisanda çıkan yangında büyük hasar gören Notre-Dame Katedrali, Ulusal Meclis, Senato ve Elysee Sarayı çevresinde gösteri yapılmasını yasakladı. Sarı yeleklilerin gösterileri 17 Kasım 2018’de başlamıştı. Eylemler başladığından bu yana 11 kişi yaşamını yitirirken polisin müdahalesi sonucu 26 kişi gözünü kaybetti, 5 kişinin eli koptu ve yaklaşık 500 kişi yaralandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Belediye başkanının kızı başkan yardımcısı yapıldı

Yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerde üst düzey akraba atamaları dikkat çekiyor. Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı …

Bir yanıt yazın