Özdil’e corona virüs tepkisi: Bilmiyorsan bari sus!

Dünya genelinde 4300’den fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün ülkemizde de görülmesinden sonra halk arasında hassasiyet en üst seviyedeyken Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in konuyla ilgili yaptığı paylaşım büyük tepki çekti.
Libya’da şehit olan MİT mensubunun kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi olayı sıcaklığını korurken Sözcü yazarı Yılmaz Özdil Türkiye’de de görülen koronavirüsle ilgili resmi açıklamalarda vakanın hangi ilde olduğu bilgisinin verilmemesini MİT kanuna bağladı.
“HANGİ ŞEHİRDE OLDUĞUNU YAZARSAK TUTUKLAYACAK MISINIZ”
Özdil’in konuyu tiye alan “Virüsün hangi şehirde çıktığını yazmak da MİT kanunu’na aykırı mı acaba? Hangi şehirde olduğunu yazarsak tutuklayacak mısınız mesela?” paylaşımına cevap verenler arasında Dr. Metin Çakır da vardı. Çakır, Özdil’in açıklamalarındaki ciddiyetsizliğe şu ifadelerle tepki gösterdi;
Sayın Özdil;
1-Enfeksiyon epidemiolojisi nedir bilir misiniz?
2-Şehrin adı verildiğinde ani panik ve göç olup enfeksiyonun hızla her yere yayılma sorunu çıkacağını bilir misiniz?
“BARİ SUSUN”
3-Yüksek patojen mikroplar yayıldığında nasıl önlem alınır bilirmisiniz? Bilmiyorsunuz! Bari susun!

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın