ABD’nin başkentinde koronavirüs için OHAL ilan edildi

ABD’nin başkenti Washington’da koronavirüs salgını nedeniyle OHAL ilan edildi.
Ülkeler koronavirüsün etkisini daha sert bir şekilde hisstemeye başlarken birçok ülke koronavirüs ile mücadele için OHAL durumuna geçti. ABD’nin başkenti Washington’da koronavirüs salgınından dolayı acil durum ilan edildiği bildirildi.
MACARİSTAN’DA OHAL KARARI
Macaristan hükümeti, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla ülke genelinde acil durum ilan etmişti.
Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, düzenlediği basın toplantısında, virüse karşı ilan edilen ”acil durum” kapsamında İtalya, Çin, Güney Kore ve İran’dan ülkeye girişlerin yasaklandığını bildirmişti.
Perşembe gününden itibaren ülke genelinde üniversitelerde eğitimin askıya alındığını aktaran Gulyas, Slovenya ve Avusturya sınırında kontrollerin arttırılacağını vurgulamıştı.
Gulyas, 100’den ve 500’den fazla kişinin bir araya geldiği açık hava etkinliklerinin yasaklandığını ifade ederek bakanların da sadece izinle yurt dışına çıkabileceğini kaydetmişti. Macaristan’da bugüne kadar 13 yeni tip koronavirüs vakası görüldü.
İTALYA’DA DA OHAL VAR
İtalyan Hükümeti de virüs nedeniyle ülkede 6 ay acil durum ilan edildiğini duyurmuştu. Koronavirüs nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 827’ye yükseldi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın