Milyonların beklediği intibak zammı onaylandı!

Ülkemizde yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşımız var ve gözlerini yapılacak olan intibak zammına çevirmiş durumdalar. Bu bağlamda gözler ve kulaklar bakanlıktan gelecek olan açıklamada. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafıından intibak zammı onaylandı. İlk olarak 55 TL zam olacak. Bu oran ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL’ye kadar çıkacak. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı henüz bilinmiyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK’lılar ile Bağ-Kur emeklileri de 2000’den önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin kendileri için de hayata geçirilmesini bekliyordu.
Milyonlarca emekliye intibak müjdesi geldi. Uzun zamandır merak edilen intibak zammı onaylandı. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklilerine 355 TL intibak zammı verilecek. Bağkur ve SSK emeklileri için 355 TL İntibak zammı ne zaman ödenecek? İntibak zammı ne zaman yatacak. Tüm emekliler İntibak zammının hesaplara yatacağı tarihe çevrildi. TBMM’ye ulaşan yeni düzenleme ile emekliler tek çatı altında toplanacak ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile uygulamada birlik sağlanacak. İntibak yasasında ilk olarak 55 TL zam olacaktır. Bu zam oranı ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL’ye kadar çıkmaktadır.
İNTİBAK ZAMMI ÖDEMELERİ BAŞLIYOR!
Çalışma Bakanlığı SSK Bağkur emekli maaşlarına 355 tl intibak zammı kampanyası başlatılmıştır. Ülkemizdeki BAĞKUR ve SSK emeklileri 2020 yılı içinde intibak zammı için beklemeye girmişlerdir. Bu kanun için hükümetin kararını verdi. Haberimizde sizlere bu konu hakkında değerlendirmeler yapacağız. Ülkemizdeki emekli vatandaşların kulağı hükümetten gelecek intibak yasasındaydı.
Bu konuda vatandaşlarımız çok uzun zamandır bir düzenleme beklemektedirler. Müjdeli haber olarak beklenen intibak yasasında ilk olarak 55 TL zam olacaktır. Bu zam oranı ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL’ye kadar çıkmaktadır. Emekliler intibak düzenlemelerini merak ettikleri gibi ayrıca Çalışma bakanlığının bu konu hakkında atacağı adımları da merak etmektedirler. Ancak bugün çok güzel gelişmeler yaşandı, İntibak zammı onaylandı.
Gün içerisinde ikinci müjde geldi. Ziraat Bankası 500-750 TL ödemesi yapacağını SGK ile anlaşmasıyla gözler İntibak zammına çevrildi. Burada bile değişen maaş farkları nedeniyle İntibak zammı ödemesi yapılacak. Promosyonda en düşük ücretle en yüksek arasında oluşan fark düşük maaş alanları üzüyor.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI ADIMI NELERİ DEĞİŞTİRDİ?
2020 Yılında Aile ve Çalışma Bakanlığının intibak zammı ile ilgili bir çalışma yapıldı ve komisyondan geçti. TV kanalları tarafından çıkan bu haberlerde bu bakanlığın intibak yasası ile ilgili bir çalışma yapması gündeme gelmesiyle nihayet gerçek oldu. Şu an sadece Bu düzenleme sonrasında maaşların ne kadar olacağı hakkında henüz tam bir bilgi yoktur.
İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN VERİLECEK?
Milyonların gözü kulağı bakanlık tarafından gelecek müjdeli haberdeydi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafıından intibak zammı onaylandı. İlk olarak 55 TL zam olacak. Bu oran ile birlikte en fazla intibak zammı 355 TL’ye kadar çıkacak. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı henüz bilinmiyor.
İNTİBAK TALEBİ NEDİR?
Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Taleple aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasındaki kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi hedefleniyor. Düşük maaşı olanlara aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilmesi isteniyor. Eğer bu talep hayata geçerse, aynı görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın