ABD’den flaş Türkiye açıklaması: Tüm seçenekler masada

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ve Suriye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Jeffrey, “İdlib konusunda NATO’nun Türkiye’ye yardımı için tüm seçenekler masada” dedi. Jeffrey, İdlib’de ateşkesin ihlali halinde Rusya ve Suriye’ye yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.
Türkiye ve Rusya ilişkileri, İdlib’de Esad rejiminin saldırıları sonucu ardı ardına gelen şehit haberleriyle gerilmişti. Ankara ve Moskova yönetimleri ilişkileri normalleştirmek adına 5 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin’in bir araya geleceği bir zirve konusunda anlaşmıştı.
Söz konusu zirveden İdlib’de ateşkes kararı çıkarken, varılan mutabakata ilişkin ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’den kritik açıklamalar geldi.
“ATEŞKESİ BOZARLARSA…”
Rusya hükümetine ve dolayısıyla ateşkes kararına inanmadığını belirten Jeffrey, Esad rejiminin Suriye genelinde bütünüyle zafer kazanmayı hedeflediğini söyledi.
Rusya ya da rejim güçlerinin ateşkesi bozması durumunda harekete geçeceklerini ifade eden Jeffrey, ABD ve Avrupalı müttefiklerinin yaptırımlarla hızla yanıt vereceğini vurguladı.
Jeffrey, NATO’nun da İdlib konusunda Türkiye’ye yardım için hazır olduğunu belirtirken tüm seçeneklerin masada olduğunu aktardı.
SATTERFIELD’DAN S-400 ÇIKIŞI
Öte yandan ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield da, Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Satterfield, iki ülke ilişkilerinin güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için, S-400 konusuna çözüm bulunması gerektiğini öne sürdü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya, Türkiye’de tatil için 10 lokasyon önerdi

Alman turistlere önerilen rotalar arasında Ölüdeniz, Kaputaş, Manavgat gibi destinasyonlar yer alıyor. Kullanıcılara otel ve …

Bir yanıt yazın