Rus İstihbaratı: Türk SİHA’ları, rejimi çaresiz bıraktı

Rus İstihbaratının bilgilerine göre, Esed rejiminin Türk SİHA’ları karşında büyük kayıp verince çareyi Rus yapımı Pantsir’e benzer hava savunma sistemleri yapmakta bulduğu öğrenildi.
Esed rejiminin İdlib’de sivillere ve Türk askerlerine saldırılarının ardından Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı başlatılan harekatta rejim ordusu büyük kayıplar vermişti. Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı yapılan operasyonlarda Türk SİHA’larının başarısı gözle görüldü. Dünya basınında Türk SİHA’larının Suriye’deki başarısı konuşulurken Esed rejiminin, SİHA’lara karşı ilginç bir yöntem kullanmaya başladığı ortaya çıktı.
REJİMİN PLANI YENİDEN BOZULDU
Rus istihbaratı tarafından verildiği iddia edilen bilgilere göre, Esed rejiminin Türk SİHA’larını yanıltmak için Rus yapımı Pantsir kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemine benzer bir sistem kullandığı öğrenildi. SİHA’ların Pantsir üzerinde etkili olması üzerine Esed rejimi askerleri, Pantsir hava savunma sistemlerine benzer bir sistem yapıp farklı noktalara yerleştirdi. SİHA’ların yanıltılarak yanlış hedeflerin vurulması amaçlanırken SİHA’ların rejim askerlerinin planlarını yine bozduğu belirtildi.
Söz konusu olay Rusya’da sosyal medyada kısa sürede yayılırken Türk SİHA’ları yine Rusya’da en önemli gündem konularından biri oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın