Erdoğan’dan “18 Mart Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz” açıklaması

Başkan Erdoğan Silivri’de yaptığı konuşmada Kanal İstanbul’la stratejik bir hamle yapıldığını belirterek “Başka bir adım daha atıyoruz. CHP, isterseniz onu da engellemeye çalışın. 18 Mart Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz. dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nin ardından kara yoluyla Silivri’ye geçti.
“18 MART ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ YAPIYORUZ”
Tamamlandığında “dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle “simgelerin köprüsü” olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’ne değinen Başkan Erdoğan “Başka bir adım daha atıyoruz. CHP, isterseniz onu da engellemeye çalışın. 18 Mart Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz. dedi.
Erdoğan, 18 Mart’ta bu köprüyü ziyaret edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Laf ola beri gele, yok bizde iş var. Biliyorsunuz ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Biz olaya böyle bakıyoruz. Biz bu adımları atarken Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyor ve çıkacak. Bunlarla kalmayacağız, bunlar yetmez. Biz artık kendi insansız hava araçlarımızı uçuruyor muyuz? Akıncı’mızı uçuruyor muyuz? İşte İdlib’de bunları gördük mü? Bir zamanlar bunları bize vermiyorlardı. Şimdi biz bunları kendimiz yapar hale geldik. Silahlarımızın enva-i çeşidini de yaptık. Göreve geldiğimde yüzde 20’sini yapıyorduk şimdi yüzde 70’ini yapıyoruz. Nereden nereye geldik. Yeni yeni versiyonlar gündemde, onları da yapacağız. Kendi tankımızı yapmak suretiyle bunlara önemli dersler vereceğiz.”
YALOVA BELEDİYESİNDEKİ DURUM
Vatandaşlardan bir isteği olduğunu belirten Erdoğan, “Bölmek parçalamak isteyenler, buna gayret edenler var değil mi? Biz her şeyden önce Cumhur İttifakı olarak bir miyiz, onun içinde ne yapacağız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Öyle bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bakın Yalova’da yolsuzluklar almış başını gidiyordu ve CHP’nin bu belediyesinde bakanlığımız hemen takibatını yaptı ve sonra da görevden alınmasına karar verildi. Ardından da yapılan seçimde Yalova’da AK Parti’li bir arkadaşımız belediye başkanı oldu.” ifadelerini kullandı.
“2023’E VE 2024’E İYİ HAZIRLANACAĞIZ”
Erdoğan, halkın birlik, beraberliği ve gücüyle 2023’e ve 2024’e iyi hazırlanacaklarını dile getirerek, “Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe yan gelip yatarak seçim kazanmak yok, çalışarak var. Cumhurbaşkanlığı nasıl koşuyorsa, arkadaşlarımız nasıl koşuyorsa hep beraber koşacağız ve birlikte zafere ulaşacağız.” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Sütlüce ve Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkileri arasında konumlanan köprü için deniz içi ve su üstü çalışmaları aralıksız sürüyor.
Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde, 318’er metre olacak köprünün iki ayağının 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı.
İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü, tasarımındaki inceliklerle de dünyada bir ilk olacak.
Köprünün kule bağlantıları ve unsurları Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaza boyanacak. Her iki yakadaki kulelerin üst kısmı ise Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak.
770’er metre yan açıklıklar, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle, Çanakkale Boğazı’nın ilk asma köprüsünün toplam uzunluğunun 4 bin 608 metre olması planlanıyor. “2×3” şeritle hizmet verecek köprünün 45,06 metre genişlik ve 3,5 metre yükseklikte inşa edilecek tabliyenin her iki tarafında bakım onarım amacıyla yürüme yolları bulunacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın