Esad geri adım attı:Türkiye ile “kavga” mantıksız

Tüm uyarılara karşın Türk askerlerine saldırmaya devam eden ve Türkiye’nin sabrını taşıran Şam yönetimi, geri adım atmak zorunda kaldı. Rus devlet televizyonuna özel röportaj veren Beşşar Esad, Türkiye’ye karşı düşmanca bir şey yapmadığını söyleyerek, iki ülke arasındaki tarihsel ve kültürel bağlara vurgu yaptı.
Şubat 2020’nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed’i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.
REJİM PERİŞAN EDİLMİŞ DURUMDA
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün yaptığı açıklamada, rejime ait, 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sisteminin imha edildiğini açıkladı. MSB, şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını belirterek, 3 bin 138 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
TÜRK ORDUSU KARŞISINDA PERİŞAN OLAN ESAD GERİ ADIM ATTI
Türkiye’nin uyarılarını dinlemeyen ve saldırılarına devam Esed, Rus devlet kanalı Russia 24’e mülakat verdi. Türk askerine saldırması sonrası TSK’nın verdiği cevapla adeta şoke olan Esed, verdiği röportajda geri adım atmak zorunda kaldı. Şam’ın Türkiye’ye saldırmadığını ve her iki ülkenin de çıkarları olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile “kavganın” mantıksız olduğunu söyledi. Sözlerine “Türkiye’ye karşı düşmanca hiçbir şey yapmadık” diye devam eden Esad, “Büyük ya da küçük… Suriye, Türkiye’ye hangi düşmanca eylemleri gerçekleştirdi? Öyle bir şey yok. Suriye ile Türkiye arasında evlilikler yapılıyor. Aileler kuruluyor. Türkiye ile hayati ortak çok çıkarlarımız var. Kültürlerimiz arasında tarihi bir bağ var. Ülkelerimiz arasında ciddi anlaşmazlıkların olması mantıksız” ifadelerini kullandı.
Röportajın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkent Moskova’daki görüşmesi öncesi gelmesi dikkat çekti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın